Uitvaartfotografie

 

Later, als de vele mooie herinneringen
De plaats van mijn verdriet hebben ingenomen
Zal ik misschien kunnen verwoorden
Wat ik nu enkel met tranen kan vertellen.

Een uitvaart of crematie beleven mensen vaak in een roes. Er moet ontzettend veel geregeld worden in korte tijd. Niet alles wordt even bewust meegemaakt. Een goede, professionele fotoreportage van de uitvaart of crematie kan bijdragen aan de verwerking van het verlies. En het omzetten van tranen in mooie herinneringen.

Als uitvaartfotograaf stel ik mij op de achtergrond op. Ik vang de sfeer, fotografeer de sprekers, kleine gebaren van troost. Nooit het verdriet van mensen. Want het verdriet om het verlies van een dierbare vergeet je niet. Ook niet in de hectiek van alles dat geregeld moet worden. Een goede reportage die het verhaal van de uitvaart of crematie vertelt, daar gaat het om. Omdat deze reportages zeer persoonlijk zijn ziet u hier geen voorbeelden daarvan. Wel uitspraken van mensen waar ik een uitvaartreportage voor mocht verzorgen.

Fam. de Haas

"Hans kwam binnen en het klikte direct. De rust, het meedenken voor mooie creaties en het medeleven met onze gevoelens gaf de doorslag. Die rust tijdens de ceremonie gaf ons een prettig gevoel. De foto’s en film zijn van uitstekende kwaliteit en die herinneringen zijn nu ook onuitwisbaar. Hans, hartelijk dank voor het vastleggen van het afscheid van mijn moeder op deze mooie stralende dag in mei."

Fam. J. van der Hoorn

"Er is door Hans van den Berg een fotoreportage gemaakt van de begrafenis van Jan (J.W.) van der Hoorn. Hans heeft tijdens de condoleance en tijdens de begrafenis foto’s gemaakt. Hij heeft dit op een zeer respectvolle en integere manier gedaan. Wij zijn ook zeer tevreden met het resultaat; een unieke dia-fotoreportage met op de achtergrond dezelfde muziek die ook tijdens de uitvaartdienst gespeeld werd en een zeer mooi fotoalbum. Dankzij Hans hebben wij een heel mooi aandenken aan de begrafenis en kunnen we terugkijken op een mooi en waardig afscheid."

Mw. Muilwijk

"We zijn heel erg blij met het fotoboek dat je gemaakt hebt over het afscheid van mijn vader. Het geeft voor ons gevoel heel goed de warme sfeer weer, die we allemaal bij het afscheid van mijn vader gevoeld hebben. Ook de film is mooi en goed geworden en de muziek past er prachtig bij." 

Fam. G. van der Hoorn

"We wilden graag een professionele fotoreportage van het afscheid van onze moeder. Dat is – meer dan – gelukt en zonder (te) zichtbaar te zijn bij de voor ons zo moeilijke momenten. Het resultaat was mooie foto’s, verzorgd boekje en een korte video van een aantal foto’s. En dat tegen een schappelijke prijs! Kortom: vakwerk en hartelijk bedankt voor je aandeel in het mooie afscheid van onze moeder."